Подготвя се провеждането на третия Балкански винен форум, чийто домакин ще е София, съобщи Галина Нифору, управляващ директор на Международен Балкански винен фестивал, цитирана от пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). В рамките на предстоящия форум – винен конкурс и фестивал, производители на вино от Балканския регион ще имат възможност да представят продукцията си.

 

Състезателната част е насрочена за 5 и 6 юни. Нифору уточнява, че тя ще се проведе при закрити врати. Фестивална част, която е отворена за посетители, е предвидена за 7 и 8 юни в градината на Гранд Хотел София. Специализирана дегустация за вносители, дистрибутори, баери, членовете на международното жури, винени критици, журналисти и блогъри ще се проведе на 7 юни, от 11 до 13 часа.

 

„Най-големият Балкански винен форум постави началото и вече трета година провежда кампания за брандиране на Балканския регион. Нужно е да се обединят усилията на цялата винена общност, защото в условията на съвременния винен пазар не е достатъчно да произвеждаш добро вино. Почти всеки, ангажиран в виндустрията, произвежда добро вино.

 

Дори и значителни подобрения в качеството на продукта от година за година не са достатъчни, за да го поставят в челните редици на познатите и желаните от потребители и ценители марки“, заяви Галина Нифору. Целта, която обединява производителите на вино и организаторите на форума, е повишаването на конкурентоспособността на произвежданите на територията на Балканите вина.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!