Ангел Вукодинов е новия председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ).  Той бе избран на редовно заседание на асоциацията в Пловдив вчера, като заема мястото на Радослав Христов, който беше начело на НАЗ в продължение на 2 мандата.

 

За заместник-председатели на НАЗ бяха избрани Васил Петров, Радослав Христов и Георги Милев.

 

„Ние имаме тотално нерегламентирани правила за работа в сектора", заявява Вукодинов пред Агенция Фокус. Има 42 хиляди застъпвания между земеделските производители. Понякога са изкуствени – на един метър. От министерствата на финансите и на земеделието се подават недоносени проекти за нотификации, които Европа връща и казва, че проектът не е добър. Ние вече се питаме - дали умишлено не се подават недоразработени нотификации, за да не се приемат от Европа. И най-вероятно е така, коментира още Вукодинов.

 

Ангел Вукодинов се занимава със зърнопроизводство в Пловдивско, като също така е познат в аграрния бранш с фирмата си за малогабаритни и среден клас трактори - "ВУКИ", която силно пострада неотдавна от наводенията в Пловдивско. Тогава бяха залети десетки негови трактори, внос от Китай.