„Агри Тех речник“ беше първата лекция в Обучителния център на АгроХъб.БГ в Националния демо център в ИЗК „Мариица“. Това е темата на 298 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Националният демо център за дигитални решения в земеделието на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в Пловдив беше официално открит тази седмица на територията на Института по зеленчукови култури "Марица".

В присъствието на над 200 гости и партньори – земеделски производители от различни краища на страната, представители на местните, земеделските, научните и образователните институции в Пловдив, неправителствени и международни и бизнес организации, лентата прерязаха Светлана Боянова, основател на АгроХъб.БГ и председател на Институт за агростратегии и иновации, проф. д-р Даниела Ганева, доц. Д-р Иванка Тринговска, ръководители на ИЗК "Марица" и проф. Мартин Банов, председател на Селскостопанска академия.


Веднага след официалното откриване, паралелно със серията от демонстрации в обновената оранжерия се проведоха 6 обучителни модула на различна тематика. Д-р Васил Василев, експерт Решения и услуги за сателитни данни в ТехноЛогика, партньор в „АгроХъб.БГ“ беше първият лектор в Обучителния център на АгроХъб.БГ с обучение на тема „Агри Тех речник“ - разяснителен модул с дефинициите на основни понятия, свързани с технологиите в агросектора.  
Вижте повече в презентацията:

Следете в сайта на АгроХъб.БГ и комуникационните канали за информация, свързана с предстоящите обучения, демо дни и всички възможности, от които могат да се възползват безплатно земеделските производители и малките и средни предприятия.

298 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!