Предлагаме на вниманието ви няколко препоръки, които ще ви помогнат да изработите ефективна стратегия за химическа обработка на почвата, пише aggeek.net.

6 домашно приготвени хербицида

Хербициди – те не са единственият начин за справяне с плевелите. Ако разстоянието между редовете е по-голямо, ще има по-малко плевели. Дивата трева не расте при сух климат, поради това борбата с него може да се заключи в оптимален контрол на влажността на почвата. Тази методика се използва в неполивното земеделие.

Не пестете хербицидите. По-ранната поява на плевели на полето може да свидетелства за недостатъчна химическа обработка на почвата. Затова или увеличете дозировката, или направете следните две неща: в самото начало обработете земята с хербицид, а след това с такъв с директно действие.

Използвайте хербициди с недиректно действие. Ако ги приложите по-рано, може да предотвратите апокалипсиса от плевели. Оптималният период на използване е 4-6 седмици преди използването на хербицид с директно действие.

Не използвайте само един хербицид – в противен случай плевелите ще надделеят. Старайте се да експериментирате и да създавате свой метод на третиране с хербициди.