Приключи оценката за административно съответствие и допустимост на  проектни предложения по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Четете още: Ето как да направите справка с резултати от Системата за мониторинг на площ


Подадени са 485 проекта, от които 25 са оттеглени от кандидатите, а на останалите 460 е направена оценка за административното съответствие и допустимост. 

На следващ етап – техническа и финансова оценка, преминават 369 проекта, а недопуснати са 91 проекта. 

На интернет страницата на ДФЗ-РА са публикувани Списък с допуснатите кандидати по подмярка 6.1 и Списък с недопуснатите проекти по подмярка 6.1.

Общият бюджет за приема, поведен от 1 ноември 2022 г. до 31 март 2023 г. по подмярка 6.1 е в размер на 15.5 млн. евро, а субсидията за един кандидат е не повече от левовата равностойност на 25 000 евро. 

Кандидатите, чиито проекти отпадат при първия етап на оценка, ще получат уведомителни писма от Разплащателната агенция през ИСУН 2020. 

В рамките на една седмица след получаването им, бенефициерите могат да подадат своите възражения пред изпълнителния директор на Фонда. 

След приключване на процедурата по обжалване, допустимите проектни предложения ще преминат на последващ етап на обработка. Техническата и финансова оценка ще бъде извършена само на проектните предложения, които са преминали успешно оценката за административно съответствие и допустимост, уточняват от ДФ „Земеделие“.