Животновъди от цялата страна ще проведат ефективни стачни действия в сряда, ако до тогава не бъдат приети от премиера Сергей Станишев. Това съобщи председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

 

На срещата с премиера животновъдите ще поставят своите искания. Конкретните причини за недоволството им, според Синапов, е продължаващият хаос в отрасъла. „Няма никакви промени до тук с тези преговори, които сме водили с Министерството на земеделието и министъра. Само лъжи от страна на министъра. Последният вариант, за който не губим надежда, е среща с премиера. Просто чакаме и националния протест сме го насрочили за сряда”, каза  Синапов. Той допълни, че от Министерски съвет са потвърдили, че премиерът ще се срещне с тях. Досега срещата не се е осъществявала поради претрупаната програма на министър-председателя.


„Надявам се всички колеги от страната да дадат своята подкрепа. В крайна сметка, ние от ръководството на Националната асоциация на животновъдите, не защитаваме само нашите интереси, ние защитаваме интересите на всички животновъди от цялата страна”, каза още той. По думите му в сряда ще бъдат блокирани всички възлови пътища на Петолъчката. Допълнително на няколко места в страната ще бъдат проведени протести. „Мирни протести явно няма да помогнат и сме решени този път до край да отстояваме проблемите на отрасъла”, каза още Синапов.

 

 

Бойко Синапов е роден на 31 януари 1969 г. в гр. Неделино, Смолянска област. Сега живее със семейството си в гр. Джебел, област Кърджали. Завършил е селскостопански техникум в Садово, специалност зоотехник. Завършил е "Право" във Великотърновския университет. В момента се занимава с овцевъдство, има овцеферма с 8000 овце-майки. Председател е на овцевъдна кооперация "Родопски звън" в област Кърджали