Бих гласувала кредит на доверие на Кирил Вътев. Това каза за Агри.БГ Живка Гроздева, председател на Асоциацията на овощарите в България, по повод назначаването му за министър на земеделието и храните.

Питаме ви: Какви са очакванията ви от Кирил Вътев като министър?

“Надявам се обективно да се преценяват нещата и да се вземат решенията. Знаем, че той работи в сферата на животновъдството, преработката в този сектор, и се надявам да е равно отдалечен от всички сектори на земеделието. А не да има някакъв сантимент и да се теглят нещата все към животновъдството, както по мое мнение, беше през последните поне 10 години”, каза още Гроздева.

Според нея ясно е, че няма министър, който да се хареса на всички, по-важно обаче е да се работи. По думите й, ако се работи, нещата се случват. А не както до момента, визирайки Кампания 2023 по директни плащания.

“Сега с Наредба 3 за очертаването е много трудно. Всеки ден ми звънят хора, за да ме питат различни неща по отделните екосхеми. Става така че областните дирекции и службите по земеделие са тотално неподготвени и още се обучават.

Просто трябва да се работи, защото само тогава нещата се случват”, заключи Живка Гроздева.