Възможно ли е да правиш екологично чисто земеделие, като използваш вода, заредена с информация, за да лекуваш и да стимулираш растенията?

Биоземеделието е шанс за Добруджа

Отговорът е да. Откриваме нетрадиционния метод в овощната градина на Димитър Димитров от добруджанското село Безводица. Фермерът отглежда 45 дка със сливи и 52 дка с орехи. От десет години е сертифициран за биологично производство. 

В стремежа си да опази почвата и плодовете на растенията чисти от химически замърсявания Димитър се насочва към нетрадиционните технологии.

В годините назад започва да изпробва вода, заредена с информация срещу даден проблем, която се оказва лечебна. Това не е фокус, не е мистерия, усмихва се овощарят.

Целта е да промениш трептенията на растенията, които трептят с определена честота. Когато им дадеш вода с информация от дадено лекарство, самата вода става лечебна. Така тя вече е с променена структура, за да работи в определена посока, казва Димитър Димитров.

Колкото и необичайно да звучи, резултатите в овощната градина са налице. Овощарят редовно оставя контрола при пръскане „само с вода”. „При 36 реда овошки винаги оставям един ред. Разликата после е огромна”, споделя фермерът. 

Къде се крие тайната?

Водата е заредена с информационно копие на лекарство, което е насочено срещу определен проблем. По този начин не се използва химия, не се товари почвата, не се отравят и плодовете.  

Водата има огромна роля в биологичните системи, тя е невероятен информационен носител. Затова, когато е заредена с информационно копие, помага по начина, по който би действало самото лекарство. 

Енергията и взаимовръзката между човека и природата съществува. За съжаление обаче през последните десетилетия сякаш правим всичко възможно, за да я скъсаме. Добрите мисли и пожелания действат, категоричен е Димитър и дава пример с дръвче от овощната си градина:

Когато засадихме 2000 дръвчета, едно не тръгна. Всеки ден му говорихме, поливахме и след два месеца започна да се развива. Успя да настигне останалите.

Методите на Димитър са доказани чрез лабораторни проби, взети от плодовете и изпратени в Германия. Резултатите доказват, че това наистина е биологично чиста продукция.