Част от затрудненията в продажбите на българската селскостопанска продукция остават, а някои се задълбочават, след като на 11 април кооперативните пазари отново бяха затворени със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Браншовик: Ще задължат веригите, но ще има секторен подход

Новото спиране на работата на зеленчуковите пазари в страната е заради нарушения на изискванията за социално дистанциране в някои големи столични обекти в условията на извънредното положение срещу разпространението на коронавируса COVID-19.

В резултат големи количества пресни плодове и зеленчуци, както и много цветя, приготвени за Цветница, останаха непродадени.

По време на посещение в Твърдица днес, 12 април, премиерът Бойко Борисов акцентира върху подкрепата за българското производство, съобщи правителствената информационна служба.

По думите му е важно в търговските вериги да има щандове с българска продукция, която излиза на пазара и хората да могат да я купуват.

Министър-председателят разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която беше с него в Твърдица, ако остане българска стока, тя да бъде изкупена и дадена на социалните служби и социалния патронаж, които да я раздадат на хората в нужда.

„За това, което е произведено, вложен е труд и ще свърши работа, си заслужава да се вложат пари и да имат хората на трапезата българска продукция“, каза премиерът.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Танева: Работим по списъци с фермери за доставки на веригите

Десетки фермери в списъци за директни продажби - как да се включите?

Производители призовават: Да спасим българското мляко