В началото на месец март отворените процедури за финансова подкрепа по линия на Местните инициативни групи (МИГ) са 49. С пълния списък на приемите, които са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), може да се запознаете ТУК.

Вижте документите за кандидатстване чрез МИГ, важните срокове, условията за допустимост и изпълнение

В ход е също петият прием за подаване на проектни предложения за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“. Крайният срок е 30 април.

На 28 февруари бе публикувана заповед за изменение на насоките за кандидатстване по процедура чрез подбор № BG06RDNP001- 4.009 по подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“. С нея се удължава крайният срок за изпълнение – 30 септември 2024 г., както и се разрешава дистанционно подписване на допълнителното споразумение за изменения договор с електронен подпис.

На 20 февруари стана ясно, че 44 проектни предложения по процедура чрез подбор №BG06RDNP001-7.019 по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ преминават на последващ етап за обработка – Оценка на административно съответствие и допустимост.