Приемът по мярката „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор се удължава с 20 дни заради противоепидемични мерки, свързани с разпространение на COVID-19.

Анализатор: Агробизнесът има сравнителен имунитет срещу кризи

Новият срок за подаване на документи е 30 април, обявиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).
 
Мярката дава възможност за модернизация на винарските изби. Освен за закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, допустими са и разходи за строително-монтажни работи по изграждане и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

Документите за кандидатстване се подават лично или чрез упълномощено лице в отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“ на адрес София, ул. Гусла 3.

Важно изискване е да имате предварително записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. 

Какво ни казахте: Пазарите са най-важното и в кризата

Това е нужно, за да се избегнат големи струпвания на хора, а стопаните ще разполагат с по-дълъг срок за осигуряване на нужните документи, както и за отстраняване на евентуални грешки и пропуски в документацията.

В библиотеката на Агри.БГ можете да намерите заявление за кандидатстване и списък с често допускани грешки. Пълният обем документи е публикуван на интернет страницата на ДФЗ. 

От държавната администрация съобщават, че удължаването на приема с предварително записани часове ще даде възможност да се съблюдава броят на бенефициентите, които планират да подават документи, в конкретен ден, като се избягва тяхното струпване в сградата на Фонда.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Десислава Танева: Магазините нека се снабдяват от местни фермери

Още плащания за агроекология: ДФЗ преведе 17 млн. лева

Хуманно отношение: ДФЗ отваря приема на документи на 15 април