Все по-често земеделският министър говори за храни, отколкото за земеделие и за животновъдите - първо прословутите проверки на плодове и зеленчуци за нитрати и други препарати, после дълго се шумеше около прословутата агенция по безопасност на храните, а сега не изпуска хранително-вкусови събития, организирани от знайни и незнайни организации. Вчера пък Найденов даде началото на акция, която да формулира обяснение към обществото защо по празници цените на стоките се вдигат и да накаже наколко търговци, евентуално!

Припомняме, че браншови организации започнаха обсъждания с идеята за разцепване на МЗХ в две министерства - по храните и земеделско, тъй като от публичните изяви на Мирослав Найденов се вижда, че той обръща предимно внимание на храните. Очаква се след своите обсъждания организациите  да формулират предложението си в декларация до премиера Бойко Борисов.

Днес от пресцентъра на МЗХ беше изпратено поредното прессъобщение, което потвърждава казаното дотук. Найденов ще подпише Коледен пакт за предприемане на мерки, осигуряващи предлагането на стоки и услуги с гарантирано европейско качество /?/. Събитието ще се проведе от 11:30 часа в хотел „Хилтън”, зала „Мусала-2”, съобщиха от МЗХ. Подписването на Коледния пакт е кулминацията на националната кампанията „Коледата безопасна” 2010, която се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Главният секретар на МВР Калин Георгиев също ще подпише пакта /?/ на националната кампания „Коледата безопасна”, която се организира традиционно в навечерието на коледните и новогодишните празници, по инициатива на вестник „Стандарт”.

Във вторник вечерта министърът бе удостоен с отличието „Пламък на мира” по време на първия празник на младото вино, организиран от Европейския Рицарски орден на Виното – Консулат България и Столична община. Престижното /?/ отличие „Пламък на мира” се връчва за...   принос в развитието на европейските културни ценности и политиката за мирно развитие на обществото /??!/.