Публикувани са инструкции за попълване и подаване на заявление за подпомагане по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“. 

В средата на октомври стартира прием, за условията и реда за предоставяне на финансова помощ лозарския сектор, включени в Стратегическия план. 

Бюджетът по интервенцията за преструктуриране е над 21.3 млн. лева. 

 

В сайта на Държавен фонд „Земеделие“  може да бъде попълвано заявлението за подпомагане по интервенцията, както и да се намери инструкцията към него. 

На по-късен етап след въвеждането на данните от лозарския регистър ще бъде възможно приключването на документа. От Фонда ще информират своевременно кандидатите, кога ще могат да приключват заявленията си. 

Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) с квалифициран електронен подпис (КЕП).

За допълнителни въпроси и разяснение при попълване на заявлението, кандидатите могат да се обръщат към експертите от отдел „Вино, промоции и лицензии“ на телефони 02/81 87 624; 02/81 87 361 или е-mail: [email protected]

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg