Винария 2014 ще се проведе от 2 до 5 април в Международен панаир Пловдив, който организира проявата в партньорство с Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). На изложението присъстват модерни малки изби, работещи по модела на Франция и Италия и търсещи друг тип пазарна ниша – тази на висококачествените малки серии със запазените характерни вкусови качества на региона.

 

За първи път ще бъдат презентирани португалски вина. На Винария 2014 българските производители ще демонстрират нови колекции с качество според световните стандарти. На Винария 2014 ще бъде показано и биовино. Тази година в канкурса за вина се състезаваха 400 проби на 51 фирми от България, Италия, Франция, Чехия, Македония и Молдова. За първи път чуждестранните претенденти бяха повече от българските.

 

Победителите в международната надпревара ще вземат наградите на Винария - приза „Златен ритон“, златни, сребърни и бронзови медали. Класацията обаче няма да е единствената. Своите оценки ще дават и посетителите в рамките на конкурса „Изборът на потребителя“ на 2 и 3 април. За първи път фаворитите на публиката ще получат медали.

 

Официалното откриване е от 11:30 ч в палата 11 на Международен панаир – Пловдив. В 14:30 ч в зала „Пресклуб“ ще бъде организирано и представяне на Националната програма за развитие на лозаро-винарския сектор. Церемонията по награждаване на победителите в конкурсите на Винария 2014 ще започне в 14 ч. на 3 април.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!