Трактор Challenger MT765D AGCO обяви пуска на тракторите от серията Challenger MT700D - моделите MT765D и MT755D, които ще се предлагат в две конфигурации. Те ще бъдат показани на широката публика на изложбата Farm Progress.

Тракторите Challenger от тази серия са верижни трактори. Те ще бъдат оборудвани с 8,4-литров дизелов двигател AGCO POWER, които имат по плавен ход и удължен експлоатационен живот. Процесът на създаване на тези двигатели включва абсолютно точно балансиране на разпределителния вал и максимално точното свързване на мотовилките и лагерите. Това позволява да се балансират на вибрациите при движение, което оптимизира работата на двигателя.

Тракторът Challenger MT765D ще е с 8,4-литров дизелов двигател AGCO POWER с мощност 350 к.с., а мощността на двигателя на MT755D ще бъде 327 к.с. И двата двигателя са с по-дълъг срок на експлоатация, с по-голяма мощност и въртящ момент от много други, а и не се нуждаят от големи средства за поддръжка. Те са с намалено ниво на шума. Двигателите да изработени от монолитен железен блок с ризи. Това му позволява да работи при повишени обороти без прегряване.

Производителността на двигателите се увеличава от подобрената горивна система и подобрената система за впръскване на горивото Common Rail, електронният контрол SISU и монтираните на всеки цилиндър четири клапана. Емисиите на отработените газове са в съответствие със стандарта Tier 4 Interim благодарение на технологията за почистване на въздуха AGCO e3.

Изключителната система на ходовата част Mobil-Trac, с пет оси, увеличава сцеплението и теглителната сила за получаване на най-добра производителност, дори и при екстремни условия. Включените в базовата окомплектовка полиуретанови колела, които не се износват от контакт с абразивни материали, позволяват на трактора да преодолява дълги разстояния.

Обновената просторна кабина осигурява несравнима видимост и комфорт по време на придвижване, благодарение на плавния ход на трактора и системата Mobil-Trac. Всичко това позволява на тракторите Challenger от серия MT700D да отговорят на изискванията и на най-взискателните клиенти.