По време на международното изложение ЗарАгро фирма „НИК” ООД ще представи първия трактор Беларус 952, управляван автоматично от GPS. Фирмата – официален вносител на Trimble (GPS оборудване) ще демонстрира още:

 

EZ-Guide 500 – навигация;
EZ-Guide 250 - навигация;
EZ-Steer – асистиращо управление;
EZ-BOOM – автоматизирано управление на пръскачка;
Trimble Autopilot – автоматично управление на селскостопански машини посредством хидравлика;
RTK Base Station – базова станция за производство на GPS корекции.

На щанда на „НИК” ще има трактори на водещи производители, които са оборудвани с автоматизирано управление от GPS навигация. Пo време на демонстрациите ще бъдат показани как една машина може да се да управлява без механизатор, и какво означава 2 см точност. На щанда на фирмата ще има и базова станция за RTK корекции, която ще осигурява на GPS навигациите изключително висока точност на машините, участващи в демонстрациите.

В продуктовата гама на „НИК” ООД може да откриете решения за прецизно земеделие, като GPS навигации за селскостопански машини, сензори за контролиране височината на пръскачката, влагомери за зърно, както и лаборатории за почвен анализ. Освен на GPS оборудване Trimble, „НИК” ООД е официален представител за България на следните компании: NORAC (системи за контрол на пръскачки), DICKEY-john (аналитично оборудване за зърнени култури), LaMotte (оборудване за анализ на почва).