Компаниите John Deere и Michelin търсят най-добрият оператор на трактор в Европа. Те са домакини на „European Drivers’ Championship“ – състезание, което ще се проведе през юни тази година. Шестнайсет оператори на машините от цяла Европа ще се състезават един с друг – всеки от тях ще бъде зад кормилото на новия трактор 6250R, пише agriland.ie.

Michelin със златен модел за иновации в гумите от SIMA 2017


Мястото на събитието е тестова площадка на Michelin в Клермон-Феран, Франция.

Според Michelin състезанието няма да се ограничи до развиване на скорости. Ще се търси най-добрата и най-ефикасната стратегия на шофиране.

За състезанието

Тези от вас, които искат да станат част от състезанието, може да заявят своята кандидатура тук: Кандидатствай



Източник: lightstrongsmart.com

След като се регистрирате, трябва да съберете възможно най-много харесвания в социалната мрежа. Шестнайсетте кандидата с най-много харесвания ще бъдат поканени в технологичния център на Michelin и ще представляват своята страна в Шампионата.

Състезателното трасе

Тестовата база е една от най-големите в света и предлага 19 тестови пътища с обща дължина 41 км.

Източник: lightstrongsmart.com

Осем чисто нови трактори John Deere 6250R, екипирани с чисто нови джойстици CommandPRO, ще бъдат на разположение за състезанието.

Те ще бъдат с максимална мощност 300 к.с. Всеки един от тракторите ще дърпа 29-тонно двуосово ремарке Joskin и ще бъде екипирано с гуми Michelin.

Преди старта на състезанието всеки оператор ще избере своята собствена стратегия и ще въведе конкректните настройки на трактора, както и подходящото налягане на гумите.



Източник: lightstrongsmart.com

Състезателите след това ще трябва да преминат по трасето, като трябва да се съобразят с разхода на гориво и възможното уплътняване на почвата.

Накрая всеки оператор ще бъде оценен според представянето си, като компонентите са: скорост, ефикасен разход на гориво, уплътняване на почвата и шофьорски умения.

Чрез „European Drivers’ Championship“ се цели да се демонстрира как добре подготвените и опитни оператори могат да пестят време и средства, като вземат правилни решения и използват оптимално настройване на машините.