Аз съм убедена, че провеждането на подобни пазари, които показват нашите традиции, биха били в плюс за региона. Надявам се да помислим за това и се надявам с общи усилия да възпитаваме в нашите потребители това, че по-хубаво от българското - няма. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриване на изложението във Велико Търново, част от кампанията Подкрепяме българското на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), предаде репортер на Фермер.БГ
 
Министър Танева обясни, че според нея тези инициативи са ефективни, тъй като всеки диалог, който се води със земеделската общност в хода на тази кампания и с потребителите е ефективен за Министерството.
 
" За нас е позитивен и ефективен, защото в хода на този диалог, ние получаваме и оценка за досега провежданите политики, както и предложение. Няма да крия, напротив, доволна съм, че част от промените в различни инструментариуми за подкрепа на земеделската общност дойде, като предложение от самата нея. Това за нас е втора кампания, като сега тя е по-разширена. За тези две години можем да се похвалим с ръст в много на брой показатели, а с тези изложения ние искаме да стигнем и до потребителите", обясни аграрният министър.
 
Десислава Танева допълни, че интерестър на потребителите към фермерските пазари е огромен.
 
"Това, което в момента готвим са допълнителни инструменти за подкрепа на местните общности по отношение на това тези пазари да станат регулярни. В развита Европа има такива мобилни фермерски пазари,те са вид атракциони. Според мен за Велико Търново, който е един исторически център на България, това би било прекрасно. В този ред на мисли, в момента мислим възможността за прилагане на държавна подкрепа за насърчаване организирането на подобни фермерки пазари," заключи министърът на земеделието и храните.