Общо 15 867 дка пасища мери и ливади отпуска на търг община Ген.Тошево. Те ще се наемат за една стопанска година. В процедурата могат да участват фермери, собственици на животни, които поемат ангажимента да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние, посочват от общината. Пасищата са разположени в 37 населени места в община Генерал Тошево. 

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Търгът с тайно наддаване ще се проведе на 17 ноември от 9:00 часа в зала „Дора Габе“ в общинската администрация. Оглед може да се извърши всеки работен ден до деня, предхождащ търга и само след закупуване на тръжна документация. Заявки за участие се подават до 15:00 часа на 16 ноември.

Най-малки по размер са парцелите от 20-22 дка, от които има в землищата на почти всички населени места, а най-голям – от 511 дка в село Люляково. Интерес представляват и пасищата в селата Росен и Росица, които са по 500 дка, в Балканци – 452 дка, в Рогозина – 442 дка. В село Лозница са обявени 11 парцела с големина от 62 дка до 495 дка, като най-многобройни са ливадите от 200 до 400 дка. 

Участниците в търга не трябва да имат натрупани задължения, необходимо е да представят документ за закупена тръжна документация и за внесен депозит. Няма да се допускат фермери, които са подали оферти в незапечатан и прозрачен плик.