Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство ще се проведе днес в ресорното ведомство. Главна тема ще бъдат заключенията от проведените срещи с производители в стрната, като общи изводи при подготовката на националната стратегия за новата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г., научи Агри.БГ.

Новата ОСП: Субсидиите по различни мерки се заменят с 8 вида интервенции


През месец юли 2019 г. земеделското министерство проведе редица заседания на Областни консултативни съвети по плодове и зеленчуци в страната. Целта на всички срещи беше да се  осъществи оперативна връзка и по-добра комуникация между регионалните структури на ресорното ведомство с производителите на плодове и зеленчуци по места. 


По време на срещите се проведе и дебат относно условията за допустимост по схемите за обвързано подпомагане за плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно производство. Както и цялостни идеи за визията на ОСП в секторите „Плодове“ и „Зеленчуци“ в периода 2021-2027 г. 


Днешната среща има за цел да представи предложенията, събрани от всички земеделски производители по области и да се пристъпи към заключителен план за изготвяне на националната ни стратегия. Ще се обсъдят още условията за допустимост по схемите за обвързана подкрепа.


Агри.БГ продължава да следи темата. 

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg