Първа копка за канализационна мрежа на септемврийското село Карабунар ще направи днес от 14 ч. изпълнителният директор на ДФЗ Светослав Симеонов. Населеното място се надява на нова канализация и подменена вътрешна водопроводна мрежа благодарение на спечелен от общината проект по ПРСР. 

 

Размерът на инвестицията е 5 764 810 лв. Одобрената от фонда субсидия е 1 938 214 лв.
От документацията на проекта, с която и Фермер.БГ разполага,  става чсно, че за подготовката му  са похарчени 67 807 лв., плюс още 30 164 лв. за консултантски разходи.


Одобрената от ДФЗ сума не е първоначално поисканата, тъй като експертите са сметнали, че са недопустими разходите за публичност и авторски надзор. Друга от причините за направената редукция в сумата е, че разходите за проектиране на канализационната мрежа са извършени преди повече от една година от датата на подаване на заявлението за подпомагане, което подсказва, че селото е разполагало с проектантски план още преди да  кандидатства по някоя от общинските мерки на ПРСР.
ДФЗ не е одобрил и предвидените разходи за реконструкцията на водопроводната мрежа, защото не е представен документ-разрешително за водоползване.

 

 

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!