Уникален спектакъл по розобер и розоварене подготвят в Казанлък в рамките на традиционните Празници на Розата.

 

На 3-и Юни в градините с маслодайни рози край Казанлък ще се проведе много интересна демонстрация по бране на розов свят, като гостите на събитието ще могат да проследят пътя на розовите листа : от полето до розоварните. Пред Фермер.БГ организаторите обявиха, че началния час на мероприятието е плануван за 10ч. От 15 ч. пък в Етнографски комплекс „Кулата“ в Казанлък ще се проведе праничен ритуал по розоварене.

 

Днес следобед пък, в Казанлък ще се проведе и конкурса за избор на Царица на розата. Коронационната церемония ще се проведе на открито на площад „Севтополис" след приключването на конкурса, където на новата царица ще бъде възложена отговорната мисия да бъде Посланик на добра воля на Казанлък.

Постановчик на хореографията на спектакъла е прима-балерината Антоанета Алексиева, която е с родови корени в казанлъшкото село Енина. На сцената ще видим и солиста на балета на операта в Стара Загора - талантливият казанлъчанин Станко Танев. В подготовката на представлението участва и хореографката Деница Танева, директор на ОДК „Св.Иван Рилски".

Царица Роза ‘2012, освен мисията на Посланик на добра воля на Казанлък през цялата идна година, ще получи и много подаръци. Очакваното пътуване до Страната на изгряващото слънце ще бъде допълнено и от други дарове - нотбук, специална резерва вино розе, козметика, ваучер за обучителна програма за кариерно развитие, участие в специална фотосесия за две от най-престижните дамски списания у нас. Подаръци са предвидени и за всички участнички в конкурса от спонсорите и организаторите от община Казанлък.

Журито ще бъде международно - освен хора на изкуството от Казанлък, в комисията ще участва представител на Посолството на Япония у нас, както и представители на побратимените градове, които пристигат специлно за Фестивала на розата.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!