Някои Общински служби 'Земеделие" отказват да приемат заявления за сключване на доброволни споразумения за ползване на земеделски земи, дни преди изтичането на крайния срок - 31-и Август.

 

За съжаление част от Общинските служби и служителите от обинските служби не са добре обучени, не са сигурни как точно да работят със софтуера, което е доста притеснително. Това заяви пред Фермер.БГ, Наталия Тодорова, Изпълнителен директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ).

 

Ние смятаме,че друг проблем, който всъщност възниква е именно с декларациите, които трябваше да се подадат по чл. 69 и чл.70 за собствениците и ползвателите на земеделските земи. Не беше проведена достатъчно добра осведомителна кампания, за да могат да разберат всички ползватели и собственици на земеделски земи, кой е необходимо да ги подаде и се получиха много обърквания. Това сега води до проблеми при сключването на тези доброволни споразумения. От друга страна самото обучение на служителите на общинските служби не беше достатъчно пълно и сега това доведе до тези проблеми, заяви още Изпълнителния Директор на НАЗ.

 

вижте ВИДЕО по темата :


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!