Дебатите около бъдещата Общата селскостопанска политика продълважават. Темата не спира да е на фокус, особено в двете най-чувствителни и сравнително нови членки на ЕС – България и Румъния, които осъждат коментарите за спиране на земеделските субсидии и дори настояват по-скорошно изрявняване с тези суми, каквито са в развитите европейски страни.

Утре от 10 ч. в х-л „Света София“ Съветът на българските аграрни организации ще проведе международна конференция по проблемите свързанис модернизирането и конкурентноспособността на земеделието в Бълагрия – в контекста на ОСП след 2013г. Очаква се да присъства  Падрег Уолш , председател на COPA, член на Европейския Икономически и Социален Комитет .

С тази конференция структурите на гражданското общество в България, представени в СБАО се включват активно в процеса на публичните консултации в Европейския съюз по бъдещата Обща селскостопанска политика след 2013 г., които Европейската комисия официално откри през май 2010 г.
 
На форума ще бъде представена  Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 г. и  Европейско законодателство в областта на млечния сектор, като позиции  на Комитета на професионалните организации от земеделието в ЕС /COPA/,  както и позицията на организациите, членки на СБАО относно законодателните предложения на Европейската комисия за млечния сектор .Целта е представителите на българския бизнес в млечния сектор  и земеделските производители да имат възможност да се запознаят по-детайлно с провеждания на европейско равнище дебат, а така също да изразят своите позиции и очаквания за реализирането на новата политика.

В конференцията и дискусията ще участват представители на Комитета на професионалните организации от земеделието в ЕС /КОПА/ , членове на Европейския икономически и социален комитет, неправителствени организации от селскостопанския, млечния и хранителновкусовия сектор от България и други партниращи организации.     Поканени са и представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд земеделие.

          
© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!