Зърнопроизводството – реалност и възможности в новия програмен период след 2020 г. Това ще бъде темата на тазгодишния, девети подред Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Зърнопроизводството на кръстопът: Какви са посоките?

Като по традиция събитието ще се състои в град Пловдив в края на този месец – на 28 и 29 ноември. Поканени са представители както на българската власт, така и на европейски институции, които пряко отговарят за развитието на земеделския сектор.

„Националният агро семинар се утвърди като водещо престижно събитие в календара на земеделските производители, предоставящо възможности за срещи и дискусии относно най-иновативните и оптимални решения в областта на зърнопроизводството,“ коментират организаторите.

В двудневната програма са запланувани презентации на партньорски компании, дискусии по актуални за бранша теми и обмяна на опит с гост-лектори.

Изложбената зона ще позволи на всички гости да осъществят контакти с водещи компании – производители и вносители на продукти за растителна защита и подхранване, семена, земеделска техника, аналитична апаратура и софтуерни решения.

Генерален партньор на тазгодишното издание е Агрополихим, а генерален спонсор – Белхим.

Миналата година форумът протече под надслов „Зърнопроизводството на кръстопът?“. Тогава своята визия за сектора споделиха представители на Копа-Коджека, Европейската комисия, Земеделските камари на Чехия и Унгария. Тази година също се очаква богата програма с голям експертен капацитет.