Развитието на българското биоземеделие и родните биопродукти в контекста на предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европейския съюз (EС) са акцентите на предстоящ биосеминар на тема „Българските биопродукти по време на българското председателство на Съвета на ЕС“, организиран от Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ) и сдружение Агролинк, съобщиха от БАБ. 
 
За участие в биосеминара са поканени експерти от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
 
Сред темите на предстоящия форум са и изискванията към сертифицираните биопродукти за разпространение в търговската мрежа. Ще се проведе и кръгла маса, организирана от сдружение Агролинк, на тема: „По-справедлива и зелена търговия в големите супермаркети: Какво е възможното бъдеще?“.
 
 
В края на форума е предвидена обща дискусия, както и дегустация на биологични продукти, произведени от членове на Българска Асоциация Биопродукти.
Семинарът ще се проведе в четвъртък - 9 ноември, от 10:00 ч. в зала „Вихрен“ на Конгресния център в Интер Експо Център.