Открит семинар и дискусия на тема: Биоземеделие и биохрани или конвенционално земеделие и ГМО ще се проведе днес, 30 март 2010, от 19.00 часа в аудитория 65 на ректората на СУ „Св. Климент Охридски”.

В рамките на дискусията ще бъдат представени и обсъдени алтернативите пред българското земеделие, ще се съпоставят различните подходи в земеделието като се разгледат техните икономически, технологически и социални аспекти. Ще бъдат демонстрирани устойчиви биоземеделски практики от Австрия, Чехия, Словакия, Германия и разбира се - от България.

Събитието ще стартира със своеобразно „буркан парти”, на което присъстващите ще имат възможност да дегустират и да представят домашно приготвени био продукти.

Презентатори на семинара ще са: Асен Ненов (генетик, Българска национална асоциация на потребителите), Панка Бабукова (университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO), Филип Кирилов (биопроизводител, сдружение Тринога), Албена Симеонова (биопроизводител, Българска Асоциация Биопродукти)

Организатори на проявата са университетският клуб за екология и устойчиво развитие – UNECO, съвместно с фондация Оранжева Луна. Инициативата се осъществява като част от проект „Зелен университет” със съдействието на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия.