„Aлтернативни методи за борба с основните неприятели по семкови и черупкови овощни видове - ябълка, круша и орех“ е темата на онлайн семинар, организиран от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Териториален офис – Бургас и Института по овощарство - Пловдив.

Видеоурок: Биодинамично отглеждане на плодове и зеленчуци

Събитието ще се проведе на 17 март (сряда) от 13:00 часа в платформата Zoom. Участието е безплатно, но ви е необходима предварителна регистрация.

“По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с екологосъобразни методи за борба с основните неприятели по семкови и черупкови овощни видове и по-специално на ябълка, круша и орех. Ще научат за морфологията, биологията и картината на повреда, причинена от тези неприятели, и ще разберат на какви условия трябва да отговаря овощната градината, за да бъде успешен контролът върху ябълковия плодов червей чрез феромонови диспенсъри”, съобщават организаторите.

Основните теми в информационния семинар за екологосъобразните методи за борба с неприятелите по семковите овощни видове - ябълка и круша са:

• Основни икономически важни неприятели по семкови овощни видове. Морфология, биология и картина на повреда;
• Биологични методи за борба с основните неприятели по семковите овощни видове като алтернатива на конвенционалните химически третирания - използване на феромонови диспенсери, микроенкапсулирани феромони и биоинсектициди.

По темата с неприятелите по ореха ще бъдат разгледани:

• Ябълковият плодов червей – икономически най-важният неприятел по ореха;
• Биологични методи за борба с ябълковия плодов червей по ореха;
• Необходими условия, на които трябва да отговаря градината, за успешен контрол на ябълковия плодов червей посредством феромонови диспенсери.

Линк за регистрация:  https://forms.gle/PPFcKiR5dqfR1yhm7

Линк за достъп: https://zoom.us/j/91058294056

ID за семинара: 910 582 940 56