Европейските субсидии ще бъдат преведени на всички стопани и с тези пари, огромната част от тях, които имат задължения към НАП ще могат да платят данъците си, стана ясно по време на пресконференция в МЗХ.

От тази година изплащането е обвързано с плащането на задълженията към държавния бюджет. И понеже някои земеделци не разполагат със средства да направят плащания към приходната агенция, първо ще бъде преведена европейската част от средствата.

„Ще направим за първи път разделяне на средствата, всички ще получат 100 % европейски средства, за да може с тях да платят задълженията си към НАП и след това да получат остатъка – националните доплащания. Има екип на ДФЗ в НАП, който работи, за да може всички 91 000 бенефициенти да получат парите си. Това се прави само в България. Навсякъде се плащат първо данъците, а след това средствата”, обясни министър Мирослав Найденов.

Започнало е превеждането на директните плащания на площ от кампания 2010, каза още Найденов в присъствието на премиера Бойко Борисов. Средствата са 1,018 млрд. лв., като 70 млн. лв. вече са платени на животновъдите, обясни министърът.

 

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!