Болести и неприятели при дребноплодни овощни видове. Това е темата на семинара, който организират съвместно Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Селскостопанска академия (ССА). Събитието ще се проведе на 14 юли в Смолян.
 
На семинара доц. д-р Емилиян Попеску – ОСЖЗ - Смолян ще представи на гостите болестите по арония, касис, червено френско грозде, къпина и малина, както и неприятелите по арония, касис, червено френско грозде,  малина и къпина.
 
Доц. д-р Емилиян Попеску ще запознае присъстващите с борбата срещу болестите и неприятелите по арония, касис, червено френско грозде, малина и къпина.
 
Експертите от териториалния областен офис на НССЗ – Смолян пък ще разяснят на земеделските стопани различните възможности за подпомагане на земеделските стопани по Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г.
 
П Р О Г Р А М А
/14 юли 2017 г./
 
08:30 – 09:00 ч. Регистрация на участниците и откриване 
09:00 – 09:45 ч. Болести по арония, касис, червено френско грозде, къпина и малина
Лектор: доц. д-р Емилиян Попеску – ОСЖЗ - Смолян 
09:45 – 10:30 ч. Неприятели по арония, касис, червено френско грозде, малина и къпина
Лектор: доц. д-р Емилиян Попеску – ОСЖЗ - Смолян 
10:30 – 11:15 Борба срещу болестите и неприятелите по арония, касис, червено френско грозде, малина и къпина
Лектор: доц. д-р Емилиян Попеску – ОСЖЗ - Смолян 
11:15 – 11:45 Възможности за подпомагане на земеделските стопани по Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014- 2020 г.
Лектор: Марияна Неделева - гл. експерт - координатор ТОО - Смолян към НССЗ, Ивайло Гелов – гл. експерт - агроном ТОО - Смолян към НССЗ
 
Форумът е безплатен и отворен за всички. Събитието ще се проведе в Смолян, ул. "Невястата" № 35, Залата на Опитна станция по животновъдство и земеделие (ОСЖЗ).