Фабриката на „Българско сирене” в Харманли, както и превозните средства на компанията, са обявени за продан на портала на частните съдебни изпълнители. Мандрата произвежда своите продукти под търговската марка „Дея”, информира „Инвестор.бг“. Производствените мощности, разположени на площ от 13 хил. кв. метра, се продават за сумата от 4,68 млн. лева с ДДС. Отделно обявени са за продан и общо 20 превозни средства на обща стойност към 125 хил. лева. Продажбата е по искане на банка-кредитор на фабриката.

[news]

 

„Българско сирене” е създадена през 1995 година. Компанията произвежда айрян, сирене и кашкавал, както и масло, извара и други млечни продукти. Тя беше и една от първите, които получиха сертификат за износ на продукцията в страни от ЕС. Проверка от РИОСВ-Хасково в средата на миналата година показа, че компанията преработва по 30 тона сурово мляко на ден, при капацитет на предприятието от 120 тона на ден.

 

Експертите са установили някои нарушения при управлението на водите, използвани в предприятието. Сервизна проверка на хладилните камери пък не е била правена от около година, става ясно от доклада на институцията. В момента тече огледът на производствените мощности, а на 7 ноември ще бъде ясно дали тази мандра ще има нов собственик.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!