Премиерът Бойко Борисов призна, че прокуратурата от година насам души за далавери в ДФЗ. Явно, че разследващите са открили такива, тъй като е образувано досъдебно производство. Борисов каза, че то е започнато по повод  съмнения за корупция и злоупотреба с власт от висши кръгове в ДФЗ и аграрното министерство.

 

Премиерът уточни, че ДАНС работи по случая, а агенцията е на пряко негово подчинение. „ Казал съм, че няма нито един, дори и министър да е, за когото да съм получил сигнал, и той да не се разследва от начало до край с прокуратурата. В случая това досъдебно производство се наблюдава лично от главния прокурор и мен, за да се изясни има или няма извършено престъпление", каза премиерът.

 
Борисов отказа да коментира делото и нe отговори на въпроса дали станалата скандална вече бивша шефка на фонда Калина Илиева е била свидетел по производството. Обществото ме е избрало и съм гарантирал, че получа ли сигнал няма как да прикрия никого или да не извикам службите и да им дам задачата и трябва да уведомя главния прокурор да поеме наблюдението, добави той. Бойко Борисов и израелският външен министър Авигдор Либерман се срещнаха с пожарникарите, които участваха активно в гасенето на огъня в Хайфа.