Кунка и Стоян са пионери в отглеждането на гъби шийтаке върху дъбови трупи по стара японска технология у нас. Техният продукт е нестандартен, вкусен, полезен и бутиков. Преработват, продават на фермерски пазари и се опитват да пробият навън. Тъкмо са били на финалната права, когато пандемията им обърква плановете.

Може да успеете с гъби шийтаке, стига да знаете как

Сега като много свои колеги са замразили производството, освободили са работниците в цеха и си работят само двамата, като в началото. Убедени са, че рестартирането рано или късно ще се случи, но ще бъде трудно и постепенно.

Разчитат на подновяването на фермерските пазари, особено на фермерски пазар „Натурално“ в Пловдив, на който са съорганизатор. Надяват се и на промяна в законовата уредба, която да задължи големите вериги да продават български храни на местни производители.

Какво още вълнува производителите от Карловско и с каква нагласа гледат към бъдещето, вижте във ВИДЕОТО.