В събота ще бъде слънчево и горещо. Минималните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса, а по Черноморието до 23-24 градуса.

Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се заоблачи с повече облаци над северните  райони. Слаби валежи и прегърмявания се очакват през нощта по поречието на Дунав. 
 
Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, със скорости до 25 км/час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад, със корости до 40 км/час.

Максимални температури от  35 до 39 градуса на североизток, в района на Русе и Силистра и в Югозападна България до 40-42 градуса. А по Черноморието до 29-31 градуса.

В неделя прогнозата е за валежи в крайните южни и североизточните райони. Минималните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса, а по Черноморието до 20-21 градуса.

Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се заоблачи с повече облаци над източните и южните райони. Слаби валежи и прегърмявания се очакват по Южното Черноморско крайбрежие и в централните южни райони. 

Вятърът ще бъде до умерен от север-северозапад, със скорости до 25 км/час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад, със корости до 40 км/час.

Максимални температури от  35 до 39 градуса. В Югозападна България до 39-40 градуса. А по Черноморието до 28-30 градуса.

През следващите дни - от понеделник до сряда ще бъде горещо с температури в южните райони до 42-44 градуса.

Показанията на термометрите в югозападните части от страната ще достигат 43-44 градуса. В сряда следобед и през нощта ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки. В четвъртък ще бъде ветровито отново с валежи, с нова порция по-хладен въздух.  

Условия за градушки: 

В събота:        

- в района на Хасково
- Южно от Монтана

В неделя:

- в Тракия, южно от Хасково  
 

Количества интензивни валежи:

В събота:

- между Благоевград и Разлог от 1 до 5 л/м2.
- около Клисура от 1 до 4 л/м2.

В неделя:

- между  Монтана и Плевен 3 л/м2

- между Шумен и Варна, в района на Бургас до 3 л/м2

- южно от Елхово от 8 до 12 л/м2

 

Усилвания и пулсове на вятъра:
   
В събота:

- по Черноморието и в Добруджа - временно усилване - 30-35 км/ч 
 
В неделя:

- в Добруджа - усилване - 35-40 км/ч 

 

Мъгли за следващите 48 часа не се предвиждат.

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.