В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна. През нощта срещу петък ще превали в северозападните райони. Започва захлаждане.    

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 12 градуса, а по Черноморието и в североизточните райони от 16 до 20 градуса.

Късно следобед и през нощта ще превалява в западните райони. Вятърът преди обед  ще бъде слаб (от юг), който ще повиши температурите на север от планините. Следобед ще промени посоката си - от северозапад, с пренос на по-хладен въздух със скорости до 20 км/час.

По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 35 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, в североизточните и югозападните райони райони  до 34-36 градуса. А по Черноморието от 26 до 28 градуса.
  
В петък ще бъде ветровито, с превалявания в западните и в централните  райони, с по-интензивни валежи в района на Видин.  

В събота и в неделя ще вали и прегърмява в западните и източните райони. В събота интензивни валежи, с количества до 25 литра на квадратен метър, се очакват в Централната дунавска равнина 
 
В петък ще бъде ветровито, с превалявания в западните и в централните райони с по-интензивни валежи в северозападните части от страната. 

Очакват се гръмотевични бури в Западна и в Източна България. В събота ще вали и прегърмява в западните и източните райони.  

Условия за градушки:    
- В района на Монтана и Велико Търново

Гръмотевици без градушки:
- в района,северно  от Стара Загора
- в района на Шумен
- в района на Плевен
                   
Количества валежи:   
- условия за проливни валежи няма
- слаби валежи в района на Западна дунавска равнина до 3 л/м2


Усилвания и пулсове на вятъра:
- в района Силистра – Шумен до 30 километра в час  
- по Северното Черноморско крайбрежие до 30 километра в час
- в района Видин - Монтана до 30 километра в час  

Мъгли за следващите 48 часа:
- мъгли – няма
- облаци – от запад се прогнозира увеличение на облачността с условия за валежи в четвъртък късно следобед. Както и през нощта срещу петък в Дунавската равнина


Зони с метеорологични условия за пожари:
- слаби условия южно от Ямбол


Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ