Облачността над страната ще бъде значителна в сряда, с превалявания в източните и южните райони. Следобед валежите в западните райони ще спират, а на изток ще продължават. Ще бъде ветровито.

Минималните температури в страната ще бъдат от плюс 2 до плюс 8 градуса, в североизточните райони до 10 градуса,  по Черноморието -  8-9 градуса.

Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/час, като следобед ще отслабва. 

По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад , като скоростта им няма да надвишава 60 км/час. 

Максималните температури ще са от 13 до 18 градуса,  по Черноморското крайбрежие до 12 -14 градуса.


Времето през следващите дни 

В четвъртък и в петък ще има повече слънце и ще се затопли. Температурите ще минават 20 градуса. В петък в крайните западни райони ще превали.
В събота от запад бързо ще се заоблачи, ще вали в цялата страна. В южните райони се очакват и гръмотевични бури. Валежите и гръмотевицитеще продължават и в неделя.


Гръмотевични бури

Слаби гръмотевични бури се очакват в сряда северно от Благоевград.


 
Количества валежи  

Очакваните валежи в сряда се прогнозира да са с количества средно от 2 до 6 л/м2 в центраните северни райони, в източните райони - от 15 до 20  л/м2, в района на Шумен до 30л/м2. 

 

Усилвания и пулсове на вятъра 

Очаква се временно усилване на вятъра в североизточните райони, северно от Варна, със скорост до 40 км/час и в Централна Стара планина  със скорост до 60 км/час. 

 

Мъгли и условия за слани за денощието

Очакват се сутрешни краткотрайни намалени видимости в района между Дупница и Благоевград. Има условия за слаби слани по високите западни полета, на юг от Перник. 

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.