Селскостопанска академия ( ССА ) трябва да има единна ценова политика. Това заяви пред Фермер.БГ новоизбрания председател на академията проф.Петър Славейков.

 

Назначена от него комисия от началото на месец Август следи за спазването на минимални цени за продажба на семена. Теса базово - около 900 лв./без ДДС и "Ц1" - 700 лв./без ДДС. Тези цени са били дискутирани със зърнопроизводителите, които са приели, че са в нормални граници.

 

Той бе категоричен, че забрана за продажба на семена няма, а е налице временна забрана за продажба на зърно от страна на земеделските институти.

 

За по-малко от 2 месеца след встъпването си в длъжност, проф. Славейков е обиколил всички звена на ССА в страната за да се запознае на място с проблемите и ситуацията в тях.

 

Злоупотреби са били открити на места при изпълнението на строително-ремонтни дейности, както и  занижени с до 60-70 лв./тон цени на зърно.

 

Според проф.Славейков на доста места, председател на Академията не е ходил от доста години, което той установил след своята обиколка в страната.

 

Повече по темата, вижте във ВИДЕО ИНТЕРВЮТО :


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!