След съгласуване със земеделския министър, през февруари ще бъде публикуван графикът за предстоящите плащания, които ще направи Държавен фонд „Земеделие“ в настоящата година.

Четете още: Без субсидии: Стотици не прескочиха бариерата „активен фермер“

 

Това стана ясно от думите на Георги Тахов, изпълнителен директор на Разплащателната агенция в отговор на депутатско питане. 

В момента в Министерството на земеделието се работи по нормативната уредба за прилагането на инвестиционните интервенции в Системата за електронни услуги. В Държавен фонд „Земеделие“ също се уточнява начинът, по който ще функционират тези интервенции. 

Зам.-министър Таня Георгиева определи като важно стартирането на интервенцията, по която Службата за съвети в земеделието ще може да предоставя безплатни съветнически пакети за бенефициентите

„Коментирано е през 2024 г. да има прием по инвестиционни интервенции за малки, млади, нови фермери и групи организации на производители“, уточни тя. 

Съобразно последните промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, не се предвижда индикативен график за инвестиционните мерки. Затова от аграрното министерство ще търсят начин регулярно и изпреварващо да дават прогнозна информация за годината, за да се знае по какви интервенции ще има прием.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg