Министерството на земеделието и храните (МЗХ) обмисля въвеждането на специално обозначение върху етикетите на пресните агро продукти, които са превозвани на не повече от 150 км до магазина, съобщи министърът на земеделието Димитър Греков.

 

Той беше категоричен, че проверките на мобилните групи по граничните пунктове ще започне през януари следващата година. В тези групи ще участват инспектори по храните, данъчни и митничари и те ще гарантират, че в страната няма да влизат некачествени стоки.

 

"Искаме да стимулираме родното земеделско производство и да върнем хубавите български плодове и зеленчуци по търговските щандове”, категоричен е Греков. От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обявиха, че следващата стъпка в защитата на потребителите ще е мобилно приложение, което ще проверява и валидността на баркодовете на стоките.

 

По думите на министър Греков се предвижда и създаването на нови стандарти след въвеждането на такива за млечните и месните продукти - за традиционните български консерви.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!