Премиерът Пламен Орешарски извика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на Държавен фонд “Земеделие”, съобщи bTV. Преди дни Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

 

Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти за еврофинансиране. Шефовете на фонда пък обвиняват Греков в умишлено провалени процедури, заради които има опасност до хората да не стигнат 4 милиарда лева от еврофондовете.

 

Конфликтът стана явен преди няколко дни, когато министър Греков поиска оставката на цялото ръководство на фонд "Земеделие". Причината - оплаквания от работата на фонда и забавени плащания. Междувременно има риск за плащанията по над 900 проекта за земеделските производители и за общините.

 

„Затова става въпрос. Не толкова за оставките. Оставките ще дойдат - без значение на единия ли са или на другия. Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам”, коментира преди срещата Димитър Греков.

 

„Събрахме се, имаше кворум. Уговорихме се с колегите - след като станат ясни точните ангажименти на членовете, отново да се съберем тази седмица и да решим въпросите, които са се натрупали”, казва и Мирослав Николов.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!