Нормативните изисквания за интегрирана растителна защита при зеленчукови и овощни култури ще бъдат представени на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Велико Търново и Областната дирекция по безопасност на храните.

Анкета: Какви са средните Ви добиви от слънчоглед за 2022 г.?

Събитието ще се проведе на 7 октомври, петък, на адрес: град Велико Търново, ул. „Цар Тодор Светослав“ № 15 - залата на хотелски комплекс „Алегро“. Началният част на семинара е 11:00 часа.

Участниците в него ще имат възможността да се запознаят с добри практики за безопасна употреба на продуктите за растителна защита, с нормативните изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове, както и ще получат актуална информация за фитосанитарния контрол върху растенията.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" и за условията за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от (ПРСР) 2014-2020 г.

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с: Деян Дончев (координатор на ТОО – Велико Търново на НССЗ), тел.: 0887 867 374, е-mail: [email protected]

Програма и покана за събитието може да видите тук.