Горски служители и пожарникари овладяха пожар в иглолистна гора над Стара Загора, която унищожи около 340 дка насаждения. Това съобщи заместник-директорът на Югоизточно горско предприятие Михаил Михайлов. 
 
Пожарът е избухнал в млада борова гора над ромския квартал, край Аязмото, в Стара Загора. Огънят е успял да унищожи около 340 дка насаждения от бор и кедър. С усилията на горските служители и пожарникарите фронтът към града е бил овладян и е било прекратено разпространението на огъня към квартала. 
 
"Продължава борбата с пламъците по северния фронт, но вече няма опасност за града", уточни Михайлов. 
 
В гасенето на огъня са участвали 4 противопожарни екипа на горските стопанства от Мъглиж, Чирпан, Стара Загора и Сливен. Помощ на колегите си са оказали и горски от стопанството в Казанлък. Общо 70 служители на предприятието участват в борбата с огъня.
 
Включили са се и местни огнеборци с пет противопожарни автомобила. 
 
"Огънят е овладян, но има опасност от възобновяване на пожара", поясни Михайлов и уточни, че цяла нощ в района ще има дежурни. Те ще следят обстановката и ще реагират своевременно при проблем. Утре ще бъде направена оценка на щетите и нанесените от огъня поражения.