Месец след като Асоциацията на българските села проведе първия Национален дебат за сигурността в селата, който събра представители на водещите аграрни браншови организации у нас, темата ще бъде обсъдена и на по-широко политическо ниво. 
[news]
Утре 30-и юни 2015 г. от 10:30 до 12:30 часа във Велико Търново, в Заседателна зала на хотел „Панорама“, по инициатива на Иван К. Иванов – Заместник -председател на Народното събрание, ще се проведе работен форум на тема „Проблемите на сигурността на гражданите, имуществото и реколтата в малките населени места“.

На събитието ще участват: Цвятко Георгиев – Заместник- министър на вътрешните работи, Георги Костов - Заместник-министър земеделието и храните , Любен Петров – Заместник- министър на икономиката, Атанас Атанасов – Председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, Вили Лилков – Заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание. На работната среща във Велико Търново ще участват представители на АБС, както и кметове на села и земеделски производители, засегнати от липсата на ефективна сигурност за опазване на имуществото и реколтата в селата.
 
Във вторник  председателят на Народното събрание Цецка Цачева и депутати от Парламентарната комисия по земеделие ще се срещнат с представители на 15 браншови организации от селскостопанския сектор, като по време на срещата ще направят предложения за законодателни промени. Целта е чрез прилагането им да се ограничат кражбите по селата. 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!