Разтапящи вкуса биопъпеши са тема на днешния Фермерски фестивал „Произведено във фермата“, съобщават организаторите.

Планират ново разширяване на Натура 2000

По време на основната демонстрация в 12 часа специален гост беше земеделецът Веселина Ралчева, която произвежда биологично сертифицирани пъпеши и малини. Съвсем наскоро нейното розово и лавандулово масло и вода също бяха във фокуса на фестивала.

Днес на пазара имаше и прясно заешко месо от семейна ферма в Казанлък. Жителите на столицата отново имаха възможност да попълнят запасите си със сезонни плодове и зеленчуци, мед, яйца, мляко и млечни продукти, гъби шийтаке.

Организатор: „На фестивала винаги може да опитате, преди да купите.“

Преди малко повече от седмица фестивалът беше отличен от Столична община в категорията „Проект, допринесъл за социализиране на градските пространства“. 

„Споделяме наградата с всички вас и със специална благодарност към всички производители, които са всяка сряда на пазара с качествени продукти,“ съобщават организаторите от Фондация „Биоселена“.

Фестивалът „Произведено във фермата“ се организира всяка среда пред Министерството на земеделието. Започва в 10:00 часа, а участващите фермери и производители са регистрирани по Наредби 3 и 26 или по Закона за храните.