Първото международно специализирано изложение АпиБългария, обхващащо всички аспекти на пчеларството, ще се проведе от 4 до 8 март в Пловдив. Събитието съвпада по време с провеждането на селскостопанското изложение АГРА. Целта на АпиБългария е да се превърне във форум за изява на всички участници пчелари, фирми и организации от бранша, споделиха организаторите - „Апи Био Трейдинг“ ЕООД, Общинско пчеларско сдружение „Акация 1899“ - Пловдив, Национално сдружение на жените-пчелари и Клуб на пчеларите №1 в България.

 

„Стремим се да допринесем за развитието на пчеларството в България, събирайки на едно място производители, клиенти, търговци, държавни институции, образователни структури и неправителствени организации, позволявайки на сектора да заеме достойно място сред земеделските браншове в България“, заявиха още организаторите на предстоящото изложение. По думите им АпиБългария ще даде възможност на пчеларите да се запознаят с последните постижения, технологии и новости на световни фирми, лидери в бранша, както и да осъществят директни контакти за закупуване на инвентар, храна и лекарства за пчелите си, восъчни основи, рамки, кошери и други.

 

Предвидени са и срещи за обмяна на опит, по време на които всички желаещи ще имат възможност да се запознаят с начина на работа на водещите пчелари в България. В рамките на изложение е осигурена зала, в която ще се провежда съпътстваща програма с лекции, конкурси и други мероприятия. Съпътстващите изложението форуми са включени в деловата програма на АГРА 2014.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!