Орязания бюджет за земеделие за 2012 г. ще бъде одобрен на 1-о четене днес в Парламента, сочи информация на Фермер.БГ на база неформални разговори с депутати.

 

Десислава Танева, Председател на Комисията по земеделие в Парламента обаче, заяви пред Фермер.БГ, че след това следват други процедури, така че нещата могат да бъдат променени на 2-о четене на бюджет 2012.  Според нея "Никой не може да бъде радостен от това, че средствата за сектор земеделие са силно редуцирани за следващата година."

 

Днес се очаква  сериозен сблъсък между МЗХ и представителите на Министерството на финансите, които искат орязване на 230 млн. лв. от бюджета за земеделие.

 

Аграрния министър Мирослав Найденов пък събира на среща в София утре фермери от всички сектори на селското стопанство, които през последните дни се организират за протести във връзка с орязания от Финансовото министерство бюджет за земеделие през 2012 г. Срещата ще бъде неформална, поради което не е обявена официално в медиите.  По информация на Фермер.БГ тя ще се проведе в четвъртък преди обед в столичния Гранд Хотел София, а инициативата е на министърa.