С повече слънце преди обяд започва новата работна седмица. Въпреки това около и след пладне ще се развива разкъсана висока облачност над Източна България. Вятърът ще е слаб, ориентиран от запад-северозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Очаква се понижение на атмосферното налягане, което въпреки това ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Фермерите очакват малко по-добра реколта от картофи


По Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд там ще се образува разкъсана висока облачност. Максималните температури на въздуха ще са между 24 и 27 градуса.


Предимно слънчево ще остане и над планините. Там ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 22 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.


В рамките на тази седмица се очаква по-голямата част от късните земеделски култури да приключат развитието си. Условията през периода ще бъдат подходящи за приключване жътвата на слънчогледа, за освобождаване на площите от късните окопни култури (царевица, картофи, захарно цвекло, моркови), за прибиране на узрялата зеленчукова и плодова реколта.