Приоритет за селскостопанския сектор в Обединеното кралство е намаляването и заменянето на антибиотиците, съобщи Poultryworld.
 
 
Новите цели ще бъдат обявени успоредно с констатациите на работната група "Отговорно използване на лекарства в земеделските съюзи" (RUMA).
 
Работната група работи за определяне на значими цели за намаляване, прецизиране или замяна на употребата на антибиотици като част от ангажимента на правителството е да договори конкретни секторни цели до края на тази година. Една от тях е 20% намаление на употребата на антибиотици до 2018 г.
 
На 27 октомври в Лондон ще се проведе конференция, като сред ораторите ще бъдат министърът на земеделието и биологичната сигурност на Дефра Лорд Гардинър и уелският главен ветеринарен лекар Христина Глосоп. 
 
Конференцията "Антибиотична съпротива“ ще предостави най-новите официални данни за продажбите на антибиотици за селскостопански животни.
 
Досега е постигнат напредък в намаляването на антибиотиците. Британския съвет за птици (BPC) през юни публикува своя Доклад за антибиотиците през 2017 г., в който се подчертава напредъкът, постигнат от сектора. Това включва спиране на употребата на профилактично използване на антибиотици и употребата на колистин, както и съгласуване на нови стандарти за антибиотиците за Red Tractor Pest Insurance, който влезе в сила този месец.