Повече от 2 750  изложители представят от днес до 16  ноември иновациите и новостите в земеделската техника. Изложението Агритехника, в германския град Хановер, събира под един покрив производители, търговци и купувачи на земеделска техника . Цели шест дни всички ще говорят за иновации - основен фокус на експото са новите решения и технологии в следващите 10 години.


“Въпреки това, че по-голямата част от иновациите са предназначени за високотехнологичното и крупно селско стопанство, по-нататъшното увеличаване на посещаемостта на панаира от различни страни, води до представянето на технически решения за обработка на площи и отглеждане на култури в развиващите се страни. Най-добрите иновационни решения ще бъдат отличени с наградите Agritechnica Innovation Awards, затвърждаващи великия изобретателски дух и високото техническо ниво на селскостопанската технология”, коментират организаторите.
 
Стратегията за наблягане в тази насока по време на изложението доказва за пореден път, че Агритехника не е просто изложение, а и че дава трибуна на едни от най-успешните и иновативни компании в агротехниката. В рамките на изложението ще се отличат най-добрите трактори. Призът Трактор на годината 2020 в различни категории ще бъде връчен още днес, 10 ноември. Следва другата голяма награда - Машина на годината, в която Агри.БГ и Трактор.БГ са част от международното жури. 

Организаторите обещават тази година да бъде особено внимание върху компонентите на мобилните приложения, тъй като в модерното селско стопанство все повече хидравликата, електрониката и голяма част от механиката трябва да са свързани и се управляват от един единствен телефон. 
 
Агритехника традиционно се посещава от над 450 000 души от 130 държави. Изложението ще бъде отворено за фермери и посетители от 12 ноември.

 

Агри.БГ и Трактор.БГ са на изложението в Хановер, следете ни, за да разберете първи новостите от света на световната агротехника.