Осмият национален агро семинар, който ще започне на 29 ноември в Гранд хотел Пловдив, ще премине с международно участие. Организатор е Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), които са подготвили богата програма с голям експертен капацитет.
 
 
Тасос Ханиотис, директор на дирекция „Стратегии, опростяване и анализ на политики“ към ГД АГРИ на Европейската комисия, и Пауло Гоувея, Главен съветник по политики в Копа Коджека, ще представят позиции относно бъдещата ОСП след 2020 година. В рамките на втория ден на програмата Земеделските камари от Чехия и Унгария ще представят своите структури и дейност пред българските си колеги. 
 
 
Семинарът ще се проведе на 29 и 30 ноември 2018 г. в Гранд хотел Пловдив, под надслов „Зърнопроизводството на кръстопът?“. Престижното събитие ще събере сектора заедно с представители на публични органи, образователни институции, търговски и анализаторски компании, чуждестранни неправителствени организации, и др.
 
НАЗ отново залага на богата двудневна програма с дискусионни панели, споделяне на добри практики и презентации по най-важните теми и последните постижения при производството на зърнени и маслодайни култури. Изложбената зона ще позволи на всички гости да осъществят контакти с водещи компании – производители и вносители на продукти за растителна защита и подхранване, семена, земеделска техника, аналитична апаратура и софтуерни решения.
 
Официалното откриване на Осмия национален агро семинар ще започне с тържествено връчване на третата стипендия на НАЗ „Иван Генчев Танев“. След деловата програма Асоциацията ще отпразнува и своята 12-та годишнина.
 
Генерален спонсор на тазгодишното издание е Агрополихим АД.